Ø Κοτόπουλο με χυμό πορτοκάλι
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο σε
κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμός από 2 πορτοκάλια
ελάχιστο κονιάκ
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το
κοτόπουλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το
σκόρδο. Το αφήνουμε να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
και το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Ø Κοτόπουλο με κάρυ
3 μπούτια κοτόπουλο ή
3 φτερούγες
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό καρύδια
(περίπου)
1/2 κ. σ. κάρυ
αλάτι, πιπέρι ή πάπρικα
νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μπουτάκια ή
τις φτερούγες σε 2 μέρη και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και
αλάτι. Όταν βράσει και είναι έτοιμο προσθέτουμε τη κάρυ, το πιπέρι, το λιωμένο
σκόρδο και αφήνουμε 2 λεπτά. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα ρίχνουμε σε
μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό από το κοτόπουλο, τόσο ώστε να
μην γίνει πολύ αραιή, γι’ αυτό προσοχή. Σε περίπτωση που μας γίνει πολύ αραιή
προσθέτουμε καρύδια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.
Ø Κοτόπουλο με ούζο
Υλικά
Κοτόπουλο
Ούζο
Πιπεριές πράσινες,
κόκκινες, κίτρινες
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο
κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε
λίγο ούζο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε
τις πιπεριές και τον βασιλικό.
Ø Κοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε
μερίδες
1 κουτάκι μπύρα μεγάλο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και
στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Το βάζουμε σε μια
πλατιά κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα (μπορεί να μην πάρει όλο το
κουτάκι). Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε, περίπου 1,5 ώρα μέχρι
να μείνει με το ζουμάκι του.
Ø Κοτόπουλο
μπύρας με πιπεριές και πατάτες στο φούρνο
Υλικά
Υλικά
Κοτόπουλο φιλέτο ή ολόκληρο
Πατάτες
Πιπεριές πολύχρωμες
1 κουτάκι μπύρας
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Τρυπήστε
το κοτόπουλο βαθιά σε διάφορα σημεία. Σε ένα μπολάκι ρίξτε λάδι, αλάτι και
πιπέρι και ανακατέψτε. Παίρνετε με το χέρι από το μίγμα και αλείφετε όλο το
κοτόπουλο. Φροντίζετε να βάλετε το μίγμα και μέσα στα σημεία που τρυπήσατε.
Κόβετε τις πατάτες και τις πιπεριές σε
μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τη μπύρα και έπειτα νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.
Ψήνετε στην αρχή στους 160-180οC. Αφού ρουφήξει τα νερά ανεβάζετε
θερμοκρασία (~200-220 οC)
μέχρι να πάρει χρώμα.